
Recept na Wrapy s mletým masem a špenátem zní takto:
- 2 bílky
- 500 g hovězího mletého masa
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 g strouhanky
- olivový olej
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce másla
- 250 g čerstvého špenátu
- čerstvá petrželka
- čerstvá bazalka
- 400 g zakysané smetany
- 1 citrón
- 4 tortillové placky
- 1 červená cibule
Mleté maso: Ze 2 bílků vyšleháme sníh a opatrně smícháme s mletým masem. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Ze směsi vytvoříme válečky (12 kousků), které obalíme ve strouhance. Opékáme ze všech stran na rozehřáté pánvi s olivovým olejem (asi 10 min).

Dresink:
trochu petrželky a několik lístků bazalky nasekáme nadrobno. Přendáme
do mísy a smícháme s kysanou smetanou. Ochutíme trochou nastrouhané
citronové kůry, solí a černým pepřem. Důkladně promícháme.
Wrapy:
Tortillové placky ohřejeme na suché pánvi. Červenou cibuli nakrájíme na
tenká kolečka. Na každou placku dáme trochu dušeného špenátu, 3 kousky
opečeného masa, přidáme dresink a posypeme trochou nakrájené červené
cibule. Placky pevně srolujeme.
Servírujeme překrojené na polovinu.
Postup jsem náhodou dodržela celkem do detailů. Mám výhradu k množství. Abych zpracovala 400 gramů dresinku, musela bych těch tortil udělat přinejmenším osm, doporučuji snížit dávku tak na polovinu.
Když nesnížíte, můžete zbytek použít jen tak k čerstvé zelenině. :) To mě naučili v Praze, viď Domi... :)
Nasčítanou příští týden, snad už dojde na ty brambory. Mělo by, máme jich plný sklep. :)
Mějte se krásně a držte nám palce. :)
B&W
Mimochodem - penzion otevřen, už pronajímáme. Kdo máte chuť přijet do Českého ráje třeba na podzimní prázdniny, neváhejte. V říjnu zaváděcí ceny. :) tel: 602 747 563
Žádné komentáře:
Okomentovat