Šimákova vila

Šimákova vila

Náš instáč

čtvrtek 13. října 2016

Výzva - Wrapy s mletým masem a špenátem

Týden se s týdnem sešel a máme tu třetí recept. Byla jsem od pondělí lehce nepoužitelná, tak jsem pročítala kuchařky a vybrala tam. :)
Vařila jsem z Lídlácké kuchařky - Ihnačák vs. Paulus. Schválně to říkám takhle, protože recept je od pana Ihnačáka. :) Docela mě mile překvapilo, kolik tam je slušných receptů. :) Třeba se ke klukům šikovnejm ještě vrátím.

Recept na Wrapy s mletým masem a špenátem zní takto: 

  • 2 bílky
  • 500 g hovězího mletého masa
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g strouhanky
  • olivový olej
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce másla
  • 250 g čerstvého špenátu
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá bazalka
  • 400 g zakysané smetany
  • 1 citrón
  • 4 tortillové placky
  • 1 červená cibule

Mleté maso: Ze 2 bílků vyšleháme sníh a opatrně smícháme s mletým masem. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Ze směsi vytvoříme válečky (12 kousků), které obalíme ve strouhance. Opékáme ze všech stran na rozehřáté pánvi s olivovým olejem (asi 10 min).
Špenát: Česnek nasekáme nadrobno. V hlubším kastrolu rozpustíme asi lžíci másla a česnek na něm krátce osmahneme. Přidáme čerstvý špenát, osolíme a opepříme. Dusíme pouze krátce, dokud špenát nezměkne (asi 30 sekund).
Dresink: trochu petrželky a několik lístků bazalky nasekáme nadrobno. Přendáme do mísy a smícháme s kysanou smetanou. Ochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, solí a černým pepřem. Důkladně promícháme. 
Wrapy: Tortillové placky ohřejeme na suché pánvi. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na každou placku dáme trochu dušeného špenátu, 3 kousky opečeného masa, přidáme dresink a posypeme trochou nakrájené červené cibule. Placky pevně srolujeme. 
Servírujeme překrojené na polovinu.
 
Jako správná hospodyňka jsem vybrala recept, na který jsem doma měla většinu přísad. Více méně. :) Roste nám tu mangold.. asi tak deset tisíc kilogramů :D To je výzva pro Turnováky, chcete-li si někdo spařit a zamrazit na zimu, napište a stavte se. :) Chtěla jsem tím říct, že místo špenátu jsem použila mangold.. Mlsný jazýček (napadá mě třeba Sáša z Má to šťávu) by to třeba poznal, já určitě ne. :) No a pak je tu ta věc s červenou cibulí. :) Když byste doma měli deset kilogramů bílé naprosto běžné cibule, kupovali byste jednu červenou? Já teda ne. :)
Postup jsem náhodou dodržela celkem do detailů. Mám výhradu k množství. Abych zpracovala 400 gramů dresinku, musela bych těch tortil udělat přinejmenším osm, doporučuji snížit dávku tak na polovinu.
Když nesnížíte, můžete zbytek použít jen tak k čerstvé zelenině. :) To mě naučili v Praze, viď Domi... :)
Nasčítanou příští týden, snad už dojde na ty brambory. Mělo by, máme jich plný sklep. :)

Mějte se krásně a držte nám palce. :)
B&W

Mimochodem - penzion otevřen, už pronajímáme. Kdo máte chuť přijet do Českého ráje třeba na podzimní prázdniny, neváhejte. V říjnu zaváděcí ceny. :) tel: 602 747 563






Žádné komentáře:

Okomentovat